Уважаеми клиенти, он-лайн видеотеката не работи. Използвайте сайта само за закупуване на използвани филми на DVD.
Как работи онлайн видеотека "Видео Спектър"
Как работи сайта Видео СПЕКТЪР

 

Запазване на филми

Влезте в акаунта си. В менюто ще се добавят още 3 възможности - "Моите данни", "Запазени" и "Наети". Сега когато търсите филми или разглеждате данни за филм, ще виждате два бутона под плаката на всеки филм. Бутонът „Запази” поставя филма на последно място в списъка на запазените. Бутонът "Стрелка" го поставя на първо място. Добре е да запазите колкото е възможно повече филми още в началото. Така, ако някой филм не е наличен (всички копия може да са наети от други клиенти) в момента на съставяне на поръчката, се избира следващия от списъка и няма да се чака копие от филма да бъде върнато. При следващата поръчка то може да е налично и тогава ще го получите.

Запазването на филми не Ви ангажира с нищо! Ние ще започнем да обработваме списъка едва когато се абонирате. 

Промяна в реда на запазените филми

Първите 5 запазени филма ще виждате винаги, когато търсите или разглеждате филми. При желание от Ваша страна да промените реда на запазване, изберете линка „Всички” или меню „Запазени”. Това ще покаже целия списък. Щракнете с мишката върху филма, който искате да преместите и го завлечете до новото му място. По същия начин разместете и други филми така, че да получите искания ред. Накрая натиснете бутона „Запази”, за да се запазят промените. Ако искате да премахнете филм от списъка, натиснете кръглия бутон с кръст най-вдясно на полето с филма.

Изпратените филми автоматично отпадат от списъка на запазените.  

Избор на абонаментен план

Предлагаме абонаментни планове, които позволяват да имате на разположение до 4 филма едновременно. Ако никога досега не сте се абонирали, в менюто ще има добавена възможност "Абонирай се". Изберете я, посочете план и натиснете бутона за запис. Ако вече имате абонамент, но искате да промените плана си - изберете меню "Моите данни", после "Абонамент" и накрая "Смяна на абонаментния план".  Новият план ще влезне в сила след изтичане на месечния срок на предишния.

Цени

В зависимост от избрания абонаментен план се заплаща месечна абонаментна такса. За различните планове тя е:

 • 4.99 лв на месец - едновременно може да държите 1 филм на DVD у Вас, като може да го сменяте с други филми неограничен брой пъти на месец;
 • 8.99 лв на месец - едновременно може да държите 2 филма  на DVD у Вас, като може да ги сменяте с други филми неограничен брой пъти на месец;
 • 11.99 лв на месец - едновременно може да държите 3 филма  на DVD у Вас, като може да ги сменяте с други филми неограничен брой пъти на месец; 
 • 14.99 лв на месец - едновременно може да държите 4 филма  на DVD у Вас, като може да ги сменяте с други филми неограничен брой пъти на месец;

Богата колекция от филми

Разполагаме с над 3500 заглавия на DVD включително и най-новите. Това е най-голямата колекция от филми на DVD под наем в страната.

Няма закъснения

Всъщност филмите вече не стоят във видеотеката. Те са във Вашия дом. Гледате ги когато искате. Когато Ви омръзнат - сменяте ги с нови. Няма срок за връщане. Съответно няма и "глоба" за допълнително задържане. Защото такова няма. Филмите стоят във Вашия дом толкова дълго, колкото Вие решите.

Няма ограничение в броя наети филми през месеца

Сайтът Видео СПЕКТЪР работи на принципа "връщаш филм - получаваш нов". Т.е., за да получите следващия филм от списъка със запазените - трябва да върнете един. Например: ако, съгласно абонаментния Ви план, сте наели 4 филма, можете да върнете 1,2,3 или 4 филма и ще получите съответно следващите 1,2,3 или 4 от списъка.  Същият принцип важи за всички абонаментни планове. Няма ограничение в броя на смените през месеца. Колкото по-често сменяте филмите - толкова повече филми ще гледате за един месец.

Може да се откажете по всяко време

Винаги можете да прекратите абонамента си. По всяко време – 7 дни в седмицата, 24 часа на ден. Няма такса за прекратяване. Абонаментът ще се прекрати автоматично след изтичане на предплатения срок. През това време Вие ще продължите да получавате филми. Изпращането на филми спира 7 дни преди изтичане срока на абонамнта. Не може да прекратите абонамента си ако е започнат нов месечен срок и дължите месечна такса съгласно абонаментния план. Прекратяват се само предплатени абонаменти.

Плащане

Плащането на абонаментните такси може да става в брой или през ePay. Процесът за съставяне на поръчки е автоматизиран и поръчки се съставят само ако месечната такса е предплатена.

В момента филмите се сменят само във видеотеката на Видео Спектър в гр. Пловдив, ул. Братя Миладинови 5.

 1. Плащане в брой
  Видео Спектър-Руски с адрес бр. Миладинови №5 е и каса на онлайн видеотеката. Плащанията в брой трябва да извършвате там.  
 2. Периодично плащане през ePay
  • Направете регистрация на сайта на ePay.
   Ако вече сте се регистрирали, пропуснете тази стъпка. Регистрацията е една за всички плащания през ePay.
  • Регистрирайте кредитна/дебитна карта
   Картата трябва да е издадена от банка фигурираща в списъка от банки, с които работи ePay.
  • Регистрирайте "битова сметка за плащане".
   От сайта на ePay изберете меню "Плащане на сметки" и след това "Регистрирайте Вашите битови сметки за плащане". Намерете в списъка на търговците Видео СПЕКТЪР и натиснете "регистрация". В полето "Абонаментен номер" попълнете номера, който сте получили при регистрацията си при нас. Той е на първо място на страницата "Моите данни". Ако искате да бъдете известяван за всяко възникнало задължение, отметнете полето "Известие за получено задължение". Натиснете "Преглед" и следвайте инструкциите.
  • Платете в деня на подновяване на абонамента.
   Всеки месец, в деня на подновяване на абонамента, ще бъдете известявани за задължението. Потвърдете плащането или платете по някой от другите начини описани по-долу.
 3. Предплащане през ePay
  • Направете регистрация на сайта на ePay.
   Ако вече сте регистрирали битова сметка, пропуснете тази стъпка. Регистрацията е една за всички плащания през ePay.
  • От сайта на ePay изберете меню "Плащане на сметки" и след това "Предплатени услуги". Изберете Видео СПЕКТЪР от списъка на търговците предлагащи предплатени услуги. Посочете сумата, клиентския номер и натиснете бутона "Преглед". Следвайте инструкциите. Сумата може да е произволна, но не по-малка от 4.99лв. Ако предплатите авансово месечна такса, няма да бъде генерирано задължение в деня на подновяване на абонамента. Съответно, няма да получите известие за плащане независимо, че сте регистрирали битова сметка.
  • По същия начин можете да платите и ако сте пропуснали срока на плащане.
 4. Видео СПЕКТЪР поддържа за Вас "виртуална сметка", в която се регистрират всички Ваши плащания. В деня на подновяване на месечния срок, дължимата сума се приспада от "виртуалната" Ви сметка. Изберете линка "Сметка" на страница "Моите данни" от сайта Видео СПЕКТЪР, за да прегледате движението по Вашата "виртуална сметка".

Получаване на филми за първи път

Първия пакет филми трябва да получите лично срещу документ за самоличност. В пакета е договорът при общи условия, с който сте се съгласили при регистрацията.

Доставка

Нормално, за да получите следващ филм от запазените, предварително трябва да сте върнали 1 от наетите. Може да избегнете необходимостта от предварително връщане на наетите филми и да ги върнете в момента на получаване на новата доставка. За целта, отметнете на страницата „Наети” филмите, които искате да върнете.  Сайтът Видео СПЕКТЪР автоматично ще приготви следващия пакет въпреки, че още не сте върнали наетите. 

В момента, филмите се сменят само във видеотеката на Видео Спектър в гр. Пловдив, ул. Братя Миладинови 5.

Адресът на видеотеката, с карта на района, е на страница Видеотеки. Един работен ден след получаване на имейла за изпратените филми, те ще бъдат налични в обекта. Ако сте получили имейл, че филмите са изпратени, ще може да ги вземете и събота в рамките на работното време. При получаване на филмите, получателят трябва да се легитимира с лична карта. Носете със себе си изгледаните филми. Ако не ги върнете, няма как да наемете новите. Винаги можете да върнете наети филми без да са маркирани на сайта "за връщане".   

Информация за текущото състояние на поръчките Ви има на страница "Наети".

Кои филми са на разположение за абонаментно наемане?

Всички филми, които са налични в он-лайн видеотеката плюс филмите налични във видеотека "Руски" с цена 1.95 лв за 7 дни могат да се наемат чрез абонаментен план. Новите филми с цена 1.99 лв. и по-висока, налични само във видеотека "Руски" не участват в абонаментните планове и въпреки, че могат да се включат в "списъка Ви със запазени филми", няма да бъдат предоставени в он-лайн видеотеката.

Класации

Регистрираните потребители на сайта могат да гласуват за филмите. Всеки път когато разглеждате данни за филм, под плаката на филма ще виждате блок със заглавие "оценка". Може да оцените филма по петобалната система - 5 отличен; 1 слаб. За целта, трябва да щракнете с мишката върху съответната звезда. Всеки регистриран потребител има право на 1 глас. Повторното гласуване ще промени предишната Ви оценка. Оценката, която виждате е средната оценка за филма от всички гласували. Класация на най-високо оценените нови филми е представена на страницата "Наеми" под името "Рейтинг на новите филми". Другата класация - "Класация по наеми", е резултат от активността на клиентите на Видео Спектър.

Гласувайте за филмите! Както за тези които Ви харесват, така и за тези които не Ви харесват. Гласуването ще ни позволи да съставим "профил" на Вашите предпочитания и в бъдеще да Ви правим специални предложение с филми, които биха Ви харесали. 

 

Авторски права - Видео Спектър ООД
Гласувайте в BGtop.net за първата в България онлайн видеотека!